Start Detta gör vi Internationellt Körkort

Internationellt körkort

Internationellt körkort (IKK) är en handling som du tillsammans med ditt vanliga körkort kan behöva om du kör bil utomlands . Reglerna för hur det körkortet ska utformas ser olika ut för olika länder och kortet kan gälla i 1 eller 3 år. Här kan du läsa mer om i vilka länder du behöver vilken typ av IKK

En tumregel bör vara att skaffa internationellt körkort om du reser utanför EU. Inom EU räcker det med ditt vanliga körkort förutsatt att det är av den nya EU-modellen.

 

Så beställer du ett internationellt körkort

1. Ladda ner denna blankett och fyll i. Du kan fylla i blanketten på datorn med hjälp av Adobe Reader. Komplettera med ett porträttfoto på dig (ca 4 x 5 cm) samt en fotostatkopia av ditt körkort, både fram-och-baksida. (OBS! Kopian ska vara bestyrkt av två personer med angiven adress och telefonnummer samt daterad högst 14 dagar före insändandet).

2. Kontakta Bengt via telefon innan du skicka in din beställning med bilagor till adressen nedan. Vi kan också efter överenskommelse på telefon ta emot direktbesök om du har bråttom.

3. Ditt IKK skickas inom 10 dagar från att vi fått din ansökan.

Regionens kontaktperson för IKK
Bengt Swahn
Spelmansvägen 8
341 32 Ljungby
0372-14731, 070-627 67 36

Priser

Normal beställning via post
Medlem MHF eller MHF-Ungdom:250 kr
Ej medlem: 360kr
Postförskott: ca 60 kr

Snabb leverans 
Medlem MHF eller MHF-Ungdom: 450 kr
Ej medlem: 730 kr

IL-Express vid besök
Medlem MHF eller MHF-Ungdom: 500 kr
Ej medlem: 900 kr

 

Regler

  • IKK får endast utfärdas för den som innehar svenskt körkort.
  • IKK får endast utfärdas för den som innehar ett svenskt körkort som är utlämnat, det vill säga att man inte får utfärda IKK på grundval av intyg om avklarat körkortsprov.
  • IKK kan endast utfärdas för person som uppnått 18 års ålder.
  • IKK kan aldrig gälla i det land där det är utfärdat. Till detta kommer att man inom de nordiska länderna kommit överens om att ett IKK utfärdat i ett nordiskt land inte ska gälla i övriga nordiska länder.
  • IKK gäller endast vid tillfälliga turistbesök i andra länder. Person som tar arbete eller bosätter sig i andra länder eller som kör i yrkesmässig trafik, kan inte räkna med att IKK accepteras alls eller för någon längre tid.
  • IKK kan endast utfärdas att gälla för de fordonskategorier som det svenska körkortet ger behörighet för.

 IKK

Bli medlem samtidigt som du skaffar internationellt körkort. Du får då direkt rabatt på körkortet.

Som medlem bokar du också  billigare hyrbil och hotell och får andra fina rabatter under resan. Du kan tjäna in din medlemsavgift – ibland flera gånger om.

Läs mer om medlemskapet här

MHF Region Öst | c/o Larsson | Sätervägen 6A | 756 46 Uppsala | Tfn 072-21 22 109  | Epost  info@mhfost.se
Adminlogin